Kdy se vyplatí půjčka bez registru?

Publikováno 05.03.2024

Kdy se vyplatí půjčka bez registru?

Půjčka bez registru snižuje nároky na bonitu žadatele o půjčku na minimum. Vyplatí se ale jen v případech, kdy ostatní možnosti selhaly, a vy nutně potřebujete překlenout krátkodobé finanční potíže. Půjčka bez registru totiž patří k nákladnějším úvěrům (až na výjimky). A pozor: často se setkáte s lichvářskými nabídkami. Ukážeme vám, jak se jim dá snadno vyhnout.

Co je půjčka bez registru

Označení „bez registru“ má zájemcům o tuto půjčku ukázat, že poskytovatel je ochoten tolerovat některé méně závažné negativní záznamy v jejich platební historii. A historie se zaznamenává kde jinde než v registrech úvěrů a v registrech vymáhání.

Neznamená to ovšem, že by do registrů vůbec nenahlíželi. Jen posuzují bonitu klienta méně přísně než bankovní domy.

Půjčka bez registru je spotřebitelským úvěrem, ale to jen v případě, že si ji vyřídíte u poskytovatele s patřičnou licencí ČNB. V ostatních případech si „bez registru“ vyřizujete peněžitou zápůjčku (půjčka od soukromé osoby) nebo úvěr pro podnikatele (půjčka na IČO, pro OSVČ). Mezi jejich poskytovateli se pohybuje mnoho lichvářů.

Jak si poskytovatelé půjčky bez registru pojišťují splácení

Půjčka bez registru je bezesporu mnohem rizikovější než kterákoliv bankovní půjčka. Je evidentní, že aby poskytovatelé pokryli zvýšené úvěrové riziko, musejí se nějak „jistit“. U půjček bez registru se setkáme nejčastěji se dvěma zajištěními:

  • vyšší cena úvěru, která pokryje případné nesplácení části klientů. Tento krok neuplatní jen v jediném případě, kdy si půjčku bez registru zvolíte ve variantě „první půjčka zdarma

  • zajištění půjček majetkem. I když nepřímo. Poskytovatelé si při vyřizování půjčky zjišťují majetkové zázemí klienta. A podle jeho kvality se rozhodují o poskytnutí úvěru. 

Získejte výhodnou půjčku

Chci si půjčit

Jak poznat nabídku od lichváře

Stojíte-li o půjčku se snazšími podmínkami získání, jakou je právě půjčka bez registru, mějte se na pozoru.

Vždy si prověřte, u koho si žádost vyplňuje a s kým o zadlužení jednáte.

Literu zákona o spotřebitelském úvěru totiž respektují jen licencovaní poskytovatelé úvěrů, kteří trvale podléhají dohledu ČNB. 

Jenže jak je od ostatních odlišit? Pokud nechcete jednotlivě prověřovat jejich licence (v registrech ČNB), spolehněte se na naši službu. Do Čínské půjčky zařazujeme jedině nabídku poskytovatelů, kteří jsou držiteli licence ČNB. Tady máte jistotu, že se lichvářům úspěšně vyhnete.

Kdy se vyplatí půjčka bez registru?

Vzhledem ke své specifičnosti se půjčka bez registru vyplatí ve dvou variantách situací:

  • V podobě první půjčky zdarma se vyplatí kdykoliv, kdy jste si jisti, že vypůjčenou částku zvládnete hned v následujícím měsíci vrátit. Připravili jsme pro vás stručný návod, jak získat půjčku zdarma.

  • V ostatních podobách, kdy hradíte plnou cenu půjčky, má smysl jí využít jen k odvrácení finančního problému, který by hrozil dražšími následky, než je cena (přeplatek) z půjčky bez registru. Podívejte se, jak zjistit, jestli dostanete půjčku.

Získejte i Vy rychlou a flexibilní půjčku. Vyplňte nezávaznou žádost ještě dnes!

Chci si půjčit

Web si právě prohlíží lidí.