Získat půjčku na mateřské? Obtížné, ale ne nemožné

Publikováno 05.03.2024

Získat půjčku na mateřské? Obtížné, ale ne nemožné

Jste právě na mateřské nebo rodičovské dovolené a potřebovali byste si půjčit? Není to zrovna standardní situace, ale řešit se dá. Na úvěry pro rodiče s malými dětmi už jsou dnes připraveny dokonce i banky. Podívejte, jaké možnosti se nabízejí.

Bankovní půjčka na mateřské

Chcete-li si na mateřské nebo rodičovské dovolené vypůjčit od banky, počítejte s komplikovanějším vyřízením úvěru. Banka se přece jen staví k úvěrovému riziku o dost jinak, přijímá ho s mnohem nižší ochotou než většina nebankovních poskytovatelů.

S největší pravděpodobností vás banka požádá, abyste ke své žádosti přibrali dalšího člověka. Je jedno, zda manžela, partnera, známého, či někoho ze širší rodiny. Důležité je, aby měl pravidelná prokazatelný příjem, dobrou platební historii. A aby se u vaší plánované půjčky stal spolužadatelem nebo alespoň ručitelem. Bankovní půjčka na mateřské je totiž jen málokdy půjčkou bez ručení.

Nebankovní půjčka na mateřské

Nebankovní finanční domy si s žádostí o půjčku na mateřské poradí většinou lépe (rozumějte přívětivěji pro žadatele). Mají možnosti půjčit nižší částky a na kratší doby splatnosti. Proto si mohou dovolit vypůjčit rodičům na mateřské/rodičovské bez tohoto, aby vždycky vyžadovaly spoludlužníka nebo ručitele. Ale i zde smíte spolužadatele využít, a tím se dostat k vyšší úvěrované částce.

U nebankovních půjček se v případě žadatelů na mateřské/rodičovské dá využít nabídek se sníženým požadavkem na bonitu.

Získejte výhodnou půjčku

Chci si půjčit

Které variantě dát přednost? Záleží na celkové situaci

Volit raději půjčku od banky, nebo tu od nebankovního poskytovatele? To záleží především na vašem současném celkovém příjmu a platební historii zanesené v registrech dlužníků. Protože o tom, zda získáte půjčku, rozhodne především váš skóring.

Máte-li možnost přizvat spoludlužníka, či ručitele, je velká šance na získání bankovní půjčky ve vyšší částce, ale s celkově nižším RPSN. Na druhou stranu: první půjčku zdarma lze získat jen jako nebankovní. A pokud nestojíte o peníze na účet, ale chcete si půjčku nechat vyplatit v hotovosti, i toto je zadání pouze pro nebankovního poskytovatele.

Nechcete se složitě rozhodovat? Vyplňte jednoduchý formulář, pomůžeme vám

Výběr konkrétní půjčky není snadným úkolem. Vyhledat informace, porovnat si půjčky a ještě zvažovat, u které lze počítat s pravděpodobností, že ji získáte i na mateřské/rodičovské dovolené, je úkol na delší čas.

Využít ale můžete značného zjednodušení: vyplňte elektronický formulář a odešlete jej. Během chvilky vám ukážeme, u kterých poskytovatelů bude půjčka na mateřské dostupná a s jakými podmínkami. Vybírat budete už jen mezi předschválenými nabídkami, s téměř jistotou získání.

Ať se rozhodnete pro jakoukoliv cestu, vždy by na jejím počátku měl stát respekt k pravidlům odpovědného zadlužování.

Získejte i Vy rychlou a flexibilní půjčku. Vyplňte nezávaznou žádost ještě dnes!

Chci si půjčit

Web si právě prohlíží lidí.