Jak si půjčit zdarma?

Publikováno 15.02.2024

Jak si půjčit zdarma?

Půjčka zdarma není ani utopie, ani podvod. Jde o reálnou a velmi výhodnou půjčku, s jediným zádrhelem: zdarma si většinou nelze půjčit na déle než 1 měsíc. Povést se ale může refinancování na novou půjčku zdarma. Přečtěte si vše důležité o první půjčce zdarma a jak ji snadno získat online.

Co znamená půjčit si zdarma?

Pod tímto spojením se skrývá nulový poplatek, nulový úrok, zkrátka nulové RPSN. Když si půjčujete zdarma, znamená to, že v dohodnutém čase vrátíte poskytovateli jen tu částku, kterou jste si od něj vypůjčili. Nic víc.

Jaké jsou nejznámější půjčky zdarma?

K nejznámějším patří kreditní karty od bank a první půjčky zdarma od nebankovních společností.

  • Kreditní karta je úvěrovým rámcem, ze kterého si můžete půjčovat opakovaně až do stanového limitu. A průběžně sem peníze zase vracíte. Jakmile kartou zaplatíte, či z ní čerpáte peníze jiným způsobem, otevíráte si tím bezúročné období. Pokud peníze stihnete vrátit ještě v bezúročném období, zůstává vše zdarma. Období trvá jeden a jeden a půl měsíce, podle podmínek banky. Při pozdní splátce naskakují vysoké úroky, většinou i zpětně za původní bezúročné dny a týdny.

  • První půjčka zdarma je jednorázovou běžnou půjčkou od nebankovního poskytovatele, bez možnosti opakování. Vyplácí se na účet, přičemž zdarma jsou peníze vypůjčeny na 14 až 30 dní, opět v závislosti na obchodní politice poskytovatele. Pokud se se splátkou opozdíte, účtuje si společnost vysoké sankce. 

Vzhledem k tomu, že kreditní karta je mnoha lidem nedostupná (z bonitních důvodů), slouží první půjčka zdarma jako její snadno získatelná alternativa.

Získejte výhodnou půjčku

Chci si půjčit

Proč poskytovatelé půjčují zdarma – co je k tomu vede?

Zdarma půjčování má různé důvody. Bankám umožní kreditní karty vydělávat na provizích z obchodu, často i na úrocích z prodlení, kdy klienti nestihnou vrátit splátku včas, v bezúročném období.

Nebankovní společnosti používají první půjčku zdarma jako marketingový tah. Jednak s ní konkurují bankám, jednak novým klientům ukáží, že dodrží i ty podmínky, které pro ně nejsou vůbec výhodné. Klienti pak mají větší tendenci se k poskytovateli vrátit, protože už vědí, že mu mohou věřit a spolehnout se na něj.

Zdarma zůstane půjčka jen tehdy, když ji vrátíte včas

Zopakujme, že ať kreditní karta, nebo první půjčka zdarma, obě zůstávají bez úroků a bez poplatku jen tehdy, když peníze včas vrátíte zpět věřiteli. Jakmile termín přetáhnete, půjčka se značně prodraží. 

Výhodné může být refinancování první půjčky zdarma na půjčku zdarma u dalšího nebankovního poskytovatele. Ale pozor: stihnout to musíte včas: před termínem splátky původní půjčky!

Získejte i Vy rychlou a flexibilní půjčku. Vyplňte nezávaznou žádost ještě dnes!

Chci si půjčit

Web si právě prohlíží lidí.