Lze získat půjčku ve zkušební době nebo ve výpovědní lhůtě?

Publikováno 15.02.2024

Lze získat půjčku ve zkušební době nebo ve výpovědní lhůtě?

Půjčka ve zkušební době, či naopak ve výpovědní lhůtě je dnes už poměrně běžná. Poskytují ji nebankovní společnosti, a to v podobě velmi krátkodobého úvěru. Ten je splatný ještě v době, kdy lze objektivně prokázat, že vám přijde výplata (pravidelný příjem). A to i přes fakt, že jste v „přechodném“ období nástupu do práce, či naopak výpovědi.

Pravidla zkušební doby, výpovědní lhůty a příjmů z nich

Nejprve si musíme uvědomit, co pro vaše příjmy znamená, když se nacházíte ve zkušební době ve výpovědní lhůtě. Poskytovateli půjčky můžete prokázat příjem zajištěný jen na několik příštích týdnů, maximálně měsíců dopředu.

  • U zkušební doby se může stát, že s vámi zaměstnavatel ukončí pracovní poměr ze dne na den. Ale výplatu v příštím měsíci máte zajištěnu.
  • Výpovědní lhůta je dvouměsíční, takže výplata vám bude na účet chodit ještě tři měsíce po obdržení (nebo dání) výpovědi. 

Půjčka ve zkušební době či ve výpovědní lhůtě trvá 30 dní

Počítejte s faktem, že ať jste ve výpovědní lhůtě nebo ve zkušební době, největší naději na vyřízení máte u tzv. půjčky do výplaty. Poskytuje se jen v nižších částkách a na maximálně 30 dní. To je doba, po kterou máte příjem zajištěn. A to poskytovateli většinou stačí.

Půjčky do výplaty se dají získat ve formě:

  • půjčky na účet
  • první půjčky zdarma
  • půjčky bez registru
  • půjčky pro dlužníky
  • půjčky bez dokládání příjmů, ale i dalších.

Získejte výhodnou půjčku

Chci si půjčit

Majetkové zázemí domácnosti

Vzhledem k tomu, že spousta klientů půjček do výplaty si zažádá o odklad splátky, zajišťují se někteří poskytovatelé majetkovým zázemím domácnosti klienta. Co to pro vás znamená? Při vyřizování půjčky vás mohou požádat o vyplnění několika informací týkajících se právě domácnosti: druh bydlení (nájem nebo vlastní), počet vyživovaných osob, běžný majetek atp. Díky tomu si společnost předem odhadne, jak by se vyvíjelo případné vymáhání splátek.

Licence poskytovatele je klíčová

Na internetu najdete spoustu nabídek na půjčku ve zkušební době či ve výpovědní lhůtě. Jenže mnoho z nich pochází od soukromých osob a úvěrových společností bez licence ČNB. Pohybuje se mezi nimi spousta lichvářů, kteří si do smluv zanesou dobře skryté pasti na peníze a majetek zájemců o jejich půjčky. 

Bezpečnou půjčku vyřídíte jen u poskytovatelů s licencí ČNB. Že nevíte, jak je poznat? Nemusíte. Prověřujeme je za vás a spolupracujeme jen s těmi, kteří licenci získali a spadají pod dohled centrální banky. U nás máte jistotu, že lichvářům do pasti nespadnete.

Získejte i Vy rychlou a flexibilní půjčku. Vyplňte nezávaznou žádost ještě dnes!

Chci si půjčit

Web si právě prohlíží lidí.