Jak získat půjčku i o víkendu?

Publikováno 15.02.2024

Jak získat půjčku i o víkendu?

Půjčit si během víkendu je možné už mnoho let. Takzvané nonstop půjčky však fungovaly dlouhá léta jen v hotovosti. Převody peněz na účet bývaly o víkendech nemožné. To už je ovšem minulostí: okamžité platby dnes zajistí výplatu půjčky během pár vteřin. O víkendu, i v noci. Kteří poskytovatelé půjčují i o víkendu?

Co je půjčka nonstop

Nonstop půjčky, kterým se také říká půjčky i o víkendu, jsou běžné úvěry, které se však poskytují i mimo běžnou pracovní dobu. Většinou jsme zvyklí jednat s finančními domy v pracovní dny a během pracovních hodin. 

Ale stále více z nich se přizpůsobuje požadavku klientů na možnost vyřídit si úvěr ve volných dnech a volném čase. Tedy v době, kdy na to mají klid a mohou se lépe soustředit na vyplňování dotazníku, na srovnání půjček, zkrátka na celé online vyřízení. 

Vedle nebankovních společností, kde nadstandardní službu očekáváme téměř automaticky, se víkendová půjčka dá vzít i od některých bank.

Co jsou okamžité platby

Aby mohla fungovat půjčka i o víkendu na účet, musíte mít účet založený u banky, která umí tzv. okamžité platby. To je druh platby, probíhající plně automatizovaně, bez nutnosti kontroly „živou“ obsluhou. Díky tomu jde o platby, co mohou proběhnout opravdu kdykoliv. 

Jejich realizace trvá jen vteřiny. A systém je zvládne zprostředkovat v noci, o víkendu, i ve státní svátek. To je dobrá zpráva pro klienty, kteří na poslední chvíli odkládají například i splátku půjčky, či jinou bezhotovostní úhradu (převod z účtu).

Získejte výhodnou půjčku

Chci si půjčit

Kolik času zabere vyřízení půjčky

Vyřízení půjčky i o víkendu je stejně dlouhé jako u ostatních rychlých online úvěrů. Především u nebankovních společností jde o pouhé minuty. Minuty zabere ověření úvěruschopnosti a posouzení žádosti, následuje podpis smlouvy, a pak dalších několik minut, než poskytovatel odešle dohodnuté peníze na váš bankovní účet. Tam mohou peníze přistát do hodiny od odeslání žádosti o úvěr.

U bank a vyšších částech půjčky počítejte s delším časem, v komplikovanějších případech (hodně vysoké částky, ve stovkách tisíc Kč) se budete muset smířit s odkladem vyřízení až na pracovní dny. Důležité ale je, že si to hlavní můžete „odbýt“ v klidu, během volných víkendových dní. Podívejte se, co potřebujete při žádosti o půjčku.

Má nonstop půjčka jiná pravidla než ostatní úvěry?

Nikoliv.

Vše je tu stejné jako u každého jiného spotřebitelského úvěru.

Všechny běžné půjčky podléhají stejné legislativě: zákon o spotřebitelském úvěru a zákon o ochraně spotřebitele. Poskytovatel je smějí jen licencované společnosti a banky, za podmínek daných oběma zákony. 

Pohlídat si ale musíte cenu, víkendové vyřízení s sebou může nést dodatečné poplatky, které zvýší celkové RPSN půjčky.

Získejte i Vy rychlou a flexibilní půjčku. Vyplňte nezávaznou žádost ještě dnes!

Chci si půjčit

Web si právě prohlíží lidí.