Půjčka bez občanského průkazu - jak na to?

Publikováno 05.01.2024

Půjčka bez občanského průkazu - jak na to?

Dá se získat půjčka, když jste ztratili občanku, a na novou budete měsíc čekat? Může si půjčku vzít cizinek, který český OP zkrátka ani mít nebude? Vězte, že obě situace mají celkem snadné řešení. Půjčky bez OP jsou totiž už docela běžnou záležitostí.

Půjčka bez občanského průkazu, když nechcete čekat na nový

Jste sice český občan, ale svou občanku právě teď nemáte? Je fuk, jak jste o ni přišli. Důležitý je fakt, že už vám bylo 18 a že s půjčkou nechcete čekat, než si na úřadě vyzvednete občanku novou. Co se dá v takové situaci dělat? Máte vlastně dvě možnosti:

1. půjčka od společnosti, která akceptuje BankID

U některých bank a nebankovních společností už se občanským průkazem prokazovat nemusíte. Stačí mít aktivní bankovní identitu. Slouží právě namísto OP, a to na mnoha místech na internetu, třeba i u zdravotní pojišťovny nebo k vyřízení zvýhodněné státní půjčky na rekonstrukci. 

Bank ID vám banka aktivuje automaticky, a to tehdy, když ona sama službu poskytuje, máte u ní účet a už jste někdy byli fyzicky na její pobočce, kde jste se prokázali svou občankou.

Získejte půjčku bez občanského průkazu

Chci si půjčit

2. půjčka od společnosti, která akceptuje rodný list nebo jiný osobní doklad

U banky s tímto asi neuspějete. Ale některé nebankovní společnosti si vystačí s řidičským průkazem, s cestovním pasem, případně jen s rodným listem. Vyžadovat mohou i jejich kombinaci. Na rodný list jsou dostupné spíše jen drobné úvěry: půjčka před výplatou, půjčka bez registru nebo první půjčka zdarma. Na cestovní pas můžete získat třeba i rozsáhlejší půjčku bez doložení příjmů.

Půjčka bez občanského průkazu, když jste cizinec

Cizinci nejsou držiteli českého občanského průkazu. Ale mohou získat na našem území povolení k trvalému/přechodnému pobytu. V kombinaci s národním dokladem totožnosti nebo s cestovním pasem pak jde o dostatečný podklad k získání úvěru, včetně bankovního. Nahlédněte do kategorie půjček pro cizince, kde se dozvíte víc.

Získejte i Vy rychlou a flexibilní půjčku. Vyplňte nezávaznou žádost ještě dnes!

Chci si půjčit

Web si právě prohlíží lidí.