K čemu je ověřovací poplatek 1 Kč?

Publikováno 05.03.2024

K čemu je ověřovací poplatek 1 Kč?

Ověřovací poplatek může na první pohled vypadat nedůvěryhodně. Za půjčku se přece žádná záloha předem vybírat nesmí. Ve skutečnosti ale nejde o zálohu, nýbrž o ujištění, že jste neudělali chybu v přepisu čísla svého účtu. Podívejme se na půjčky s poplatkem 1 Kč podrobněji.

U půjčky v hotovosti se ním nesetkáte

Ověřovací poplatek 1 Kč po vás nebude nikdo vyžadovat, jestliže si vyřizujete hotovostní půjčku. V ní žádný bankovní účet nefiguruje, a tak ho není ani potřeba ověřit. Poplatek pro ověření se týká jen těch půjček, které si berete na účet.

Proč při půjčce na účet?

Přepsat se, udělat chybu, je zkrátka lidské. Proto poskytovatelé půjček raději ověřují, že jste při vyplňování žádosti o úvěr nenapsali některou z číslic vašeho čísla účtu nesprávně. Vyžádají si ověřovací poplatek 1 Kč (někteří ještě méně, třeba jen 0,01 Kč). 

Poplatek k nim doputuje z vašeho účtu, proto ihned uvidí správně vypsané číslo, i s případným předčíslím, lomítkem atp. Navíc si i sama finanční společnost ušetří riziko nesprávného vyplnění: peníze z půjčky pošle na to číslo, z něhož ověřovací poplatek přišel. Proto se s poplatkem 1 Kč (nebo nižším) můžete setkat u půjček do výplaty, půjček bez ručení, půjček bez dokládání příjmů a dalších půjček na účet.

Získejte výhodnou půjčku

Chci si půjčit

Je tu ještě další ověření

Ověřovacím poplatkem si společnost zjišťuje i fakt, jestli jste opravdu majitelem daného účtu, nebo alespoň jeho disponentem. Jinými slovy, že s ním můžete nakládat, posílat z něj peníze a taky si peníze vybrat. Díky tomu se poskytovatel ujistí, že se k vám peníze z půjčky opravdu dostanou.

Zdržení se netřeba obávat

Říkáte si, že se vyřízení a hlavně výplata půjčky strašně zdrží? Nezdrží. Okamžité platby dnes umějí provést skoro všechny banky, takže ve výsledku jde jen o vteřiny. Sotva ověřovací platbu odešlete, už ji bude mít poskytovatel u sebe na účtu a uvidí správné číslo, na které úvěr vyplatit.

Získejte i Vy rychlou a flexibilní půjčku. Vyplňte nezávaznou žádost ještě dnes!

Chci si půjčit

Web si právě prohlíží lidí.